search

Pavo EasyMix

539,00 kr
Inkl. moms

Pavo EasyMix är en fiberrik müsli som är fri från spannmål och melass och har ett väldigt lågt innehåll av socker, stärkelse och energi. Därför passar Pavo EasyMix extra bra för fritidshästar, speciellt de som är känsliga för socker, behöver en spannmålsfri kost eller lättfödda hästar (hästar som har lätt för att gå upp i vikt). 

Hästar och ponnyer som inte rids, eller bara fritidsrids då och då, behöver oftast inte extra energi. Pavo EasyMix har, förutom ett lågt energiinnehåll, ett väldigt lågt innehåll av socker och stärkelse. Den är också fri från spannmål och melass men innehåller alla vitaminer och spårämnen som din häst behöver.

Kvantitet

 

Säkerhetspolicy

 

Leveransvillkor

 

Returvillkor

Inget spannmål och mycket lågt innehåll av socker och stärkelse

Pavo EasyMix har ett väldigt lågt innehåll av socker och stärkelse. Innehållet är så pass lågt att det passar för ponnyer och hästar som är känsliga för socker eller lider av metaboliska sjukdomar (till exempel fång, PPID, PSSM). Eftersom Pavo EasyMix har så lågt innehåll av socker och stärkelse så innehåller Pavo EasyMix väldigt lite energi. Detta säkerställer att din häst eller ponny inte blir för het och förebygger att din häst går upp mer i vikt.

Njut med gott samvete!

Utfodringsrekommendationen för Pavo EasyMix är relativt låg eftersom den har en hög koncentration av vitaminer och spårämnen. På grund av det så räcker det med en liten giva för att täcka hästens dagliga behov. Men, eftersom Pavo EasyMix är så rik på fibrer så är den voluminös. Givan väger inte så mycket men ger ett härligt mål för din häst att njuta av. Dessutom, det höga fiberinnehållet är inte bara bra för volymen utan stimulerar hästens tuggning vilket stöttar salivproduktionen. Saliv är väldigt viktigt för en hälsosam matsmältning.

HÄLSOSAMMA FIBRER OCH MYCKET MER!

Utöver det höga innehållet av hälsosamma fibrer så är Pavo EasyMix berikad med prebiotika för att stötta en hälsosam matsmältning. Dessutom innehåller den linfrö som är bra källa av omega 3- och 6-fettsyror. Detta gör inte bara Pavo EasyMix till ett smakligt foder utan också till ett hälsosamt och nyttigt mål för din häst.

Innehåller

Gräs
Lusern
Äppelpressmassa
Linförskal
Linfröolja
Rödbeta
Vegetabiliskt kol
Nässla
Hampaexpeller

Rekommenderad fodergiva kg/dag

150g /100 kg

Max: 565gr / 100kg Kroppsvikt vuxen häst

Näringsämnen

Råprotein 9,0 %
Råfett 4,0 %
Växttråd 27,0 %
Råaska 6,0 %
Socker 7,5 %
Stärkelse 0,5 %
Kalcium 0,45 %
Fosfor 0,20 %
Magnesium 0,20 %
Natrium 0,05 %

Mineraler och spårämnen (per kg)

Koppar 100 mg
Järn 175 mg
Zink 405 mg
Mangan 200 mg
Selen 1,76 mg
Jod 1,10 mg

 

Vitaminer (per kg)

Vitamin A 16.500 IE
Vitamin D3 4.400 IE
Vitamin E 835 mg
Vitamin K3 7 mg
Vitamin B1 40 mg
Vitamin B2 26 mg
Niacinamide 55 mg
Pantotensyra 36 mg
Vitamin B6 22 mg
D-Biotin 550 mcg
Folsyra 15 mg

Förvaringsanvisning

Förvaras svalt, torrt och mörkt . Återförslut efter användning
Pavo
chat Kommentarer (0)