search

Hippo Bas Basic

189,00 kr
Inkl. moms

Ett färdigfoder i pelletsform med medelhög nivå av protein och energi

HippoBas Basic är ett välbalanserat basfoder som passar till många hästar.

Kvantitet

 

Säkerhetspolicy

 

Leveransvillkor

 

Returvillkor

Kombinationen av ett väl avvägt stärkelseinnehåll med hög tunntarmssmältbarhet och energiråvaror såsom betfiber och fett gör HippoBas Basic till ett välbalanserat färdigfoder. Proteinet är av god kvalitet och kommer bland annat från sojamjöl och bryggerijäst. Bryggerijäst anses också ha en gynnsam effekt på tarmen samt bidrar med hög andel B-vitaminer. Fodret innehåller linfrökaka som också är en källa till protein, men även Omega 3. Linfrökaka har dessutom gynnsamma effekter på hästens mage- och tarmsystem då det bildas ett slem som skyddar hästens tarmslemhinna. HippoBas Basic är ett foder som räcker långt tillsammans med grovfoder för de flesta hästar. Naturligt E-vitamin och organisk selen ingår i fodret för bästa möjliga upptag och för ett ökat immunförsvar.

Sammansättning: Vetekli, torkad betmassa, vetefoder­mjöl,vete,havrekli, korn, hetluftstorkat, pelleterat gräs och lusern, havre

Omsättbar energi 10.0MJ
Råprotein 11,5%
Smältbar råprotein 90,0g smb rp/energi
Lysin 5,0g
Råfett 4,5%
Stärkelse 18,0%
Socker 6,3%
Växttråd 11,0%
Aska 8,0%
Kalcium 8.0g
Fosfor 4,5g
Magnesium 4,0g
Natrium 6.0g
Kalium 9.0
Vatten 12%

Utfodra HippoBas Basic med hö och/eller hösilage och vatten. Ett riktvärde är 0,5–0,8 kg HippoBas Basic per 100 kg häst och dag.

Hippo
chat Kommentarer (0)