search

Pavo GutSecure

685,00 kr
Inkl. moms

Tarmfloran i en hästs tarm består av hundratals olika arter av bakterier, jäst, svampar och protozoer. Denna tarmflora är extremt känslig och störs lätt. En mindre förändring i utfodringsrutiner, stress, en operation eller en flytt kan störa balansen, vilket kan resultera i matsmältningsproblem.

Balanserad mikroflora

Pavo GutSecure är speciellt framtagen för att stötta vid (kroniska) matsmältningsbesvär i tjocktarmen. I praktiken betyder detta att den hjälper till att stödja en hälsosam mikroflora i tarmen och därmed återställa balansen och harmonin, så att matsmältningskanalen mår bra och matsmältningsprocesserna fungerar som de ska.

Kvantitet

 

Säkerhetspolicy

 

Leveransvillkor

 

Returvillkor

Den fantastiska kombinationen av pre- och probiotika är speciell. De olika prebiotikakällorna (öljäst & fermenterad kronärtskocka (topinambur)) i Pavo GutSecure fungerar som näring för de goda bakterierna i tarmen. På så sätt stimuleras tillväxten av goda bakterier, vilket är viktigt för en hälsosam tarmflora. Dessutom innehåller Pavo GutSercure den välkända probiotikan Yea-Sacc®. Yea-Sacc® är en levande jäst som kommer till direkt hjälp för tarmen och är vetenskapligt bevisad att främja smältbarhet och upptag av näringsämnen. Dessutom hjälper den till att stabilisera tarmfloran, vilket är nyckeln till en hälsosam matsmältning.

Fibrer

Pavo GutSecure har ett högt innehåll av många olika fibrer. Fibrer är grunden för en hälsosam matsmältning eftersom de stimulerar tarmarna och är en viktig energikälla.

Energi är bränsle till kroppen

Energi är också nödvändigt för en hälsosam matsmältning. Energi kan utvinnas ur fibrer, fetter och kolhydrater (socker och stärkelse). Forskning har visat att ett stärkelseintag på mindre än 1 gram per kg kroppsvikt (per giva), stimulerar en stabil tarmfunktion och minskar mängden mjölksyraproducerande bakterier. Mjölksyraproducerande bakterier kan orsaka acidos i grovtarmen, acidos leder till tillväxt av negativa och nedgång av goda bakterier, en irriterad tarmvägg och produktion av gifter som kan komma in i blodomloppet. Allt detta resulterar i en störd matsmältningskanal och minskad smältbarhet.

Hästar med en störd matsmältningskanal har ofta svårt att hålla hullet på grund av den minskade smältbarheten. För att gå upp i vikt krävs (extra) energi. Sockret och stärkelsen från Pavo GutSecure fungerar som en lättupptaglig och snabb energikälla. Sockret och stärkelsen i Pavo GutSecure kommer från värmebehandlade spannmål vilket ökar smältbarheten som i sin tur ger bättre upptag i tunntarmen och mindre stärkelse som kommer vidare in i tjocktarmen.

Men, det är viktigt att ge socker och stärkelse i rätt proportioner. Forskning har visat att den övre gränsen för socker- och stärkelseupptag i förhållande till tarmhälsa är: 1g per 1 kg kroppsvikt **per måltid**. När du fodrar med Pavo GutSecure enligt de rekommenderade mängderna är du långt ifrån denna gräns.

För en häst på 600 kg innebär det:

  • Maximalt intag av socker och stärkelse /giva: 1g x 600 kg kroppsvikt = 600 grams socker och stärkelse
  • Utfodringsrekommendation Pavo GutSecure:  1,5 kg
  • Innehåll av socker och stärkelse i Pavo GutSecure, per kilo: 34,8%

1.5 kg (Pavo GutSecure) x 34,8% (socker och stärkelse) = 523,5 gram av socker och stärkelse per dag.

Vi rekommenderar att portionera ut den dagliga givan på tre mindre givor under dagen vilket ger ett lägre socker- och stärkelseintag per giva, det ger ett intag av ca 30 % av maxgivan av socker och stärkelse. Alltså behöver du inte oroa dig för innehåller av socker och stärkelse i Pavo GutSecure.

Dessutom, att dela upp den dagliga givan i flera portioner är inte bara viktigt för att styra intaget av socker och stärkelse utan ger också en kontinuerlig tillförsel av de aktiva ämne som stöttar tarmen. Ett regelbundet, konstant stöd gör att tarmfloran mår bra.

Beprövad produkt

Pavo GutSecure är grundligt testad, på mer än 100 hästar med olika typer av tarmproblem. Testet pågick under 11 veckor och testhästarna uppvisade stora förbättringar. Nöjdhetspoängen för Pavo GutSecure blev 4,4 av 5.

Viktiga egenskaper

* Stöttar tillväxt av goda bakterier i tarmen

* Stabiliserar tarmfloran Främjar upptaget av näringsämnen

* Främjar normala tarmrörelser

*Innehåller den beprövade probiotikan YeaSacc® och värdefull prebiotika

*Noggrant testad på mer än 100 hästar

Användning:

*Passar för hästar och ponnyer:..
* ..med matsmältningsrubbningar i tjocktarmen, som diarré, fri fekal vätska, lös avföring eller störd tarmflora
*.. med en känslig mage och tarm
*..vid stress eller efter operation/sjukhusvistelse
*..innehållet av energi & protein i Pavo GutSecure är skräddarsytt efter behovet hos hästar och ponnyer i lätt arbete

Om din häst har en känslig tarm men inte tränas alls, eller tränas hårt (medel till hård träning), så passar Pavo GutHealth bättre för din häst. Pavo GutHealth rekommenderas också till hästar som har metaboliska störningar. Viktigt: Vid (allvarliga) matsmältningsrelaterade problem, kontakta alltid en veterinär.

UTFODRINGSRÅD:

Rekommenderad daglig giva: 250 gram per 100 kg kroppsvikt

Lätt arbete Ponny (300 kg): 0,75 kg
Häst (600 kg): 1,5 kg

- Vid akuta tarmproblem och/eller diarré, fördela den dagliga givan över 3 portioner
- Vid långvarig användning, fördela den dagliga givan över minst 2 portioner
- Innehållet av energi & protein i Pavo GutSecure är skräddarsytt efter behovet hos hästar och ponnyer i lätt arbete

Vid (allvarliga) matsmältningsrelaterade problem, kontakta alltid en veterinär.

Pavo foderskopa 1 full Pavo foderskopa med Pavo GutSecure innehåller ungefär 0,7 kg 

Innehåller

Kornflingor, Majsflingor, Timothee, Hö (flingor), Linförskal, Jordärtskocka (jäst) 5,0 %, Korn, Vetekli, Svarthavre, Vete strå, Svarta solrosfrön, Poppad majs, Bryggjäst 1,0 %, Kalciumkarbonat, Natriumklorid,Magnesiumoxid, Jäst (Yea Sacc) 0,2 %.

Mineraler och spårämnen (per kg)

Koppar 20 mg
Järn 90 mg
Zink 100 mg
Mangan 80 mg
Selen 0,35 mg
Jod 0,50 mg


Näringsämnen

Råprotein 11,8 %
Råfett 3,8 %
Växttråd 10,2 %
Råaska 7,3 %
Socker 2,8 %
Stärkelse 32,0 %
Kalcium 0,97 %
Fosfor 0,37 %
Magnesium 0,40 %
Natrium 0,43 %

Zootekniska tillsatser 4a1704 1.6 x 10^9 CFU 

Vitaminer (per kg)
Vitamin A 12.500 IE
Vitamin D3 2.100 IE
Vitamin E 165 mg
Vitamin K3 3 mg
Vitamin B1 15 mg
Vitamin B2 15 mg
Niacinamide 25 mg
Pantotensyra 18 mg
Vitamin B6 10 mg
D-Biotin 250 mcg
Folsyra 7 mg
Vitamin C 200 mg
Kolin 365 mg

Foderrådgivning 250g per 100 kg kroppsvikt per dag 

Förvaringsanvisning Förvaras svalt, torrt och mörkt . Återförslut efter användning

Pavo
chat Kommentarer (0)