search

Pavo GastricEase

685,00 kr
Inkl. moms

En hästs mage är känslig och det kan lätt uppstå obalanser och problem i matsmältningssystemet. Magsår hos häst är ett vanligt förekommande problem och förutom en god hästhållning med fasta rutiner kan foderprodukter främja en sund och välmående mage.

Pavo GastricEase är ett komplett foder för hästar med känslig mage. Förutom att stötta magen på bästa sätt, så förser den också hästar i lätt arbete med vad de behöver ur näringssynpunkt.

TA HAND OM DEN KÄNSLIGA MAGEN!

Kvantitet

 

Säkerhetspolicy

 

Leveransvillkor

 

Returvillkor

DEN STARKA MAGSYRAN

Fibrer är nödvändiga för en hälsosam matsmältning eftersom de främjar hästens tuggande. Under tuggning produceras saliv som innehåller det syraneutraliserande bikarbonatet. Neutralisering av magsyra är viktigt, eftersom den starka magsyran kan skada den känsliga, övre delen av magen och skapa magsår hos häst. Pavo GastricEase stödjer inte bara neutralisering av magsyra genom den höga mängden fulla av fiberrika råvaror, den är också berikad med förkalkad tång (AveMix® Calitho) för att stödja neutralisering ytterligare. Denna förkalkade tång buffras under lång tid vilket ger en gradvis och långvarig effekt.

Förutom att främja tuggning erbjuder fibrer många andra fördelar, särskilt betmassa och äppelmassa är viktiga beståndsdelar eftersom de innehåller höga halter av pektin. Pektin har en positiv effekt på tillväxten av goda bakterier i tarmen och skapar dessutom ett gelliknande lager mot magväggen. Detta lager skyddar den känsliga väggen från den mycket sura magsyran. För en välmående mage är det viktigt att minimera kontakten mellan magsyran och den känsliga, övre delen av magväggen.

 INGEN STRESS

Hästens magvägg är i allmänhet känslig, men blir ännu känsligare vid stress. Under stress producerar kroppen ämnen som påverkar känsligheten för skador av magsyra. En av de speciella ingredienserna i Pavo GastricEase är macleaya-extrakt (Sangrovit®), en beprövad ingrediens i många djurfoder eftersom den kan hjälpa till att minimera stress.

SOCKER & STÄRKELSE

Pavo GastricEase har ett lågt innehåll av socker och stärkelse vilket är en förutsättning för hästar med magproblem. Viss fermentering av socker och stärkelse sker i magsäcken men när hästen får för stor mängd socker och stärkelse på en gång produceras mjölksyra under fermenteringen.  Stora mängder av mjölksyra leder till ökad försurning av magsäcken, vilket påverkar magväggen. En låg socker- och stärkelsenivå, i kombination med små portioner foder är optimalt för att hålla magväggen glad och frisk.

GLÖM INTE TARMEN

Magproblem kan också påverka tarmhälsan. För att göra tarmen balanserad och välmående innehåller Pavo GastricEase också pre- och probiotika. Prebiotika matar de goda bakterierna i tarmen, vilket bidrar till en positiv tarmflora. Probiotika är de goda bakterierna och hjälper till att stabilisera mikrofloran och främjar smältbarhet. I Pavo GastricEase används den välkända och beprövade probiotikan Yea Sacc®.

KOMPLETT FODER: VITAMINER, MINERALER, ENERGI & PROTEIN

Pavo GastricEase främjar inte bara en sund matsmältning utan täcker också det dagliga behovet av vitaminer och mineraler. Denna balanserade müsli har ett energi- och proteininnehåll som är anpassat till hästar i lätt arbete. Alltså, Pavo GastricEase är ett komplett foder för hästar med känslig mage. Vid en full giva Pavo GastricEase behövs inget komplement av mineraltillskott eller annat kraftfoder.

UTFODRINGSRUTINER ÄR A OCH O

Pavo GastricEase främjar definitivt en sund mage men bra utfodringsrutiner är nyckeln till en välmående häst. Ta en titt på hur dina rutiner ser ut genom att kryssa i boxarna i vår kostnadsfria checklista. Maila stallcb@outlook.com om ni vill ha mer info.


Viktiga egenskaper

* Rik på fibrer för att främja tuggning som är avgörande för en sund matsmältning
* Innehåller magsyreneutraliserande ämnen
* Långvarig, buffrande effekt på magsyran
* Högt innehåll av pektin skapar ett skyddande lager i magväggen
* Med pre- och probiotika som främjar en sund mikroflora i tarmen och stöttar matsmältning
* Grundligt testad på mer än 100 hästar 

Användning

* Passar för hästar och ponnyer: med en känslig mage i inget eller lätt arbete.
* Har din häst en känslig mage men är i hårdare träning eller tävling?

Då passar Pavo Ease&Excel eller Pavo GastriCover bättre för din häst.

UTFODRINGSGIVA

* Rekommenderad daglig giva: 250 gram per 100 kg kroppsvikt

* Ponny (300 kg): 0,75 kg
* Häst (600 kg): 1,5 kg

Tips! Dela upp givan av Pavo GastricEase och fodra vid flera tillfällen under dagen (2–3 portioner). På så sätt kan de magstödjande ingredienserna stötta din häst på bästa sätt.

Innehållet av energi och protein i Pavo GastricEase är skräddarsytt efter behoven hos en häst, eller ponny, i lätt arbete.

Content per feed scoop En full Pavo foderskopa med Pavo GastricEase innehåller ungefär 0,9 kg

VARNING!

Det dagliga intaget bör aldrig överskrida 1000g per 100 kg kroppsvikt Vatten bör alltid finnas tillgänlig

 

Innehållsförteckning

Innehåller Lusern 42,0 %
Riskli (tryckhydrotermiskt behandlad) 12,9 %
Äppelpressmassa 10,0 %
Betmassa 6,5 %
Linfrö Vegetabilisk råolja (sojabönor nGMO) Lithothamnium (AveMix Calitho) 3,4 %
Lignocellulosa 3,3 %
Svarta solrosfrön Rörsockermelass Monokalciumfosfat Majs Äpple (torkat) Rödbeta Ärtskal Macleaya extrakt 0,8 %
Örtmix Vetefodermjöl Torkad cikoriapressmassa 0,3 %
Solrosfrömjöl Jäst 0,2 %
Vegetabilisk råolja (rapsfrön) Vegetabilisk råolja (linfrö) Natriumklorid

Näringsämnen
Råprotein 11,1 %
Råfett 9,7 %
Växttråd 21,2 %
Råaska 12,7 %
Socker 4,0 %
Stärkelse 6,0 %
Kalcium 2,40 %
Fosfor 0,79 %
Magnesium 0,32 %
Natrium 0,11 %


Mineraler och spårämnen (per kg)
Koppar 60 mg
Järn 145 mg
Zink 249 mg
Mangan 126 mg
Selen 1,09 mg
Jod 0,70 mg 

Vitaminer (per kg)
Vitamin A 10.020 IE
Vitamin D3 2.672 IE
Vitamin E 508 mg
Vitamin K3 4 mg
Vitamin B1 24 mg
Vitamin B2 16 mg
Niacinamide 33 mg
Pantotensyra 22 mg
Vitamin B6 13 mg
D-Biotin 3.340 mcg
Folsyra 2,5 mg

Förvaringsanvisning Förvaras svalt, torrt och mörkt . Återförslut efter användning





Pavo
chat Kommentarer (0)