search

Pavo GastriCover

1 389,00 kr
Inkl. moms

Hästens matsmältningssystem är komplext och magen är väldigt känslig. Ibland kan magen behöva lite extra stöd. Pavo GastriCover erbjuder ett bra stöd för magen genom att främja regenerering av magslemhinnan (magväggen) och att hjälpa till att neutralisera effekten av den sura magsyran.

Kvantitet

 

Säkerhetspolicy

 

Leveransvillkor

 

Returvillkor

Neutralisering av magsyra

Magsyra är viktig för matsmältningen men för mycket, eller för sur, magsyra kan ha en negativ effekt på magväggen. Den huvudsakliga aktiva ingrediensen i Pavo GastriCover är maerl (förkalkad tång), som inte bara buffrar magsyran utan också har en antiinflammatorisk effekt.

Buffring av magsyra kan bidra till att skapa ett hälsosamt pH-värde i magen vilket är nödvändigt för god matsmältning och en frisk magvägg. Dessutom är den största fördelen med maerl den långvariga effekten. Många andra buffrande ingredienser har en god men kort effekt. Maerl har en långvarig och gradvis effekt, vilket innebär att magsyran buffras gradvis under en längre tid. Magsyra kan vara skadligt för magen, men är också viktigt för matsmältningen. För mycket buffring av magsyra kommer att försämra matsmältningen i slutändan.

Smaklig prebiotika för att stötta mage och tarm

Äppelmassa och torkad, avsockrad betmassa är båda naturliga ingredienser med ett högt innehåll av pektin. Dessa pektiner har en dubbel positiv effekt på din hästs matsmältning, dels bygger de ett gelliknande lager på magväggen vilket ger en skyddande funktion mot magsyra, dels har de en prebiotisk effekt då de stöttar tillväxt av goda bakterier i tarmen.

Probiotika: förstärker smältbarhet och stabiliserar tarmfloran

En god balans av bra bakterier påverkar hästens matsmältning och tarmhälsa. Den certifierade Biosprint® levande jästen (Saccharomyces cerevisiae) förbättrar din hästs matsmältning genom att stötta fermenteringen av fibrer i tjocktarmen. Den probiotiska, levande jästen i Pavo GastriCover stöttar en god tarmhälsa och en fungerande fermentering. Kort sagt förbättrar den matsmältningen och stabiliserar tarmens mikroflora.

Utfodringsrutiner är nyckeln

Pavo GastriCover stöttar en hälsosam magfunktion men goda utfodringsrutiner är grunden för en välmående häst. Ta en titt på dina rutiner och kontrollera hur dina rutiner ser ut. Ladda ner vår kostnadsfria checklista om utfodring.

Innehåll Maeri / Linfrö / Vetekli / Äppelpressmassa / Melasserad torkad betmassa (av sockerbeta) / Jäst /

Hink 5kg

chat Kommentarer (0)